Saját történetem

 

Nagyon sokszor láttam, hogy nem vagyok egyedül azzal a problémával, hogy szeretnék leadni néhány kilót. De azok, akik sorstársaim voltak, rendszerint ugyanúgy jártak, ahogy én.

 

Kipróbáltam rengeteg „csodaszert”, végigküzdöttem jónéhány tuti módszeren, sztárdiéta recepten magam, jártam konditerembe, aerobikra, tornáztam minden nap is. Utálok futni és korán kelni, de egy könyv hatására még arra is vetemedtem, hogy minden reggel egy órával korábban keltem, és kimentem futni egy közeli erdőbe. Szóval tényleg minden megvolt, amit a nagyokosok írtak, hogy mitől lehet fogyni.

 

Volt amikor sikerült is lefogynom pár kilót, de ahogy vége lett a FOGYÓ KÚRÁMnak, azonnal vissza is híztam egy-két kilóval többet. Nem hittem a jojó effektusban, biztos voltam benne, hogy hülyeség, és nem is foglalkoztam vele, csak beláttam a kudarcot, és hamarosan a következő FOGYÓ KÚRÁT kezdtem. Hasonló eredményekkel végeztem mindegyiket.

 

Míg végül összesen 30 kiló pluszt összevadásztam magamnak, és a teljes lelki összeomlás kerülgetett. Már nem szerettem tükörbe se nézni, utáltam magamat, hogy ilyen vagyok, és beláttam, hogy nem tudok lefogyni, és minden egyes fogyókúrával csak kövérebb lettem. Nagyon nehéz volt ránézni, hogy ennyit szenvedtem és semmi eredmény, sőt, rosszabb lett, mint volt.

 

30 kilóval…

 

Na itt megfogadtam, hogy soha többet nem fogyókúrázom!

 

Ekkor azonban már mérföldekkel nagyobb ruhákat hordtam, mint amikor azt a néhány kilót le akartam adni. A sok fogyókúrának köszönhetően jó néhány kiló lett belőle, amit még mindig fölöslegesnek tartottam. DE: láttam, hogy akármennyire is próbálkozom, nem működik egyik sem. Ezekkel a módszerekkel nem tudok vékonyabbá válni, csak egy-két hétig marad meg a nagy keservesen elért eredmény. Így aztán, mivel nem akartam többet hízni fogyókúrával, tényleg nem fogyókúráztam többet!

 

Belenyugodtam, hogy ennyi vagyok, így nézek ki, és kihoztam magamból a legjobbat, amit gondoltam, hogy lehet. Volt is sikerem, még olyanok is megjegyezték, hogy milyen jól nézek ki, akiknek nálam csinosabb párjuk volt (legalábbis szerintem). Mindezek ellenére azonban mégsem éreztem jól magam az ideális+40 kilómmal. Szívesen adtam volna le, akár csak egy dekát is, de fogyókúrán kívül mást nem találtam. A fogyókúrákkal kapcsolatban meg már elég volt tanulópénznek az a +30 kiló.
 

Nem ettem meszet, hogy mégegybe belekezdjek!!!

 

Hát így voltam 2 éven keresztül. Csak semmi fogyókúra, és nem híztam:) Ez már külön élmény volt:) Azt ehettem, amit akartam, annyit, amennyit akartam, és egy dekát nem híztam 🙂 Ennek nagyon örültem, és boldog is voltam ezzel:)

 

Aztán egyszer csak beütött a „mennykű”, és rájöttem valamire. Ott volt leírva előttem, és sok más társam előtt is, de csak én vettem észre, és én tudtam alkalmazni. Már annyi mindent megtapasztaltam ezen a területen, annyi mindent tudtam, hogy végül összeállt a kép, és meg tudtam csinálni azt, amit mindig is akartam: Jó érzéssel lefogyni és simán megtartani.

 

Az elmúlt időszakban abból a +40-ből 31 ment le, úgy, hogy közben nem éheztem, nem ettem mindenféle csodabogyókat, és nem voltam feszült és idegbeteg attól, hogy fogyókúrázom, és a kilóimra kell figyelnem. Nem mellékesen ezalatt az idő alatt túlestem egy várandóssági időszakon, és megszültem a kislányomat, és nem hogy több lettem volna, hanem 13 kilóval kevesebb vagyok, mint mielőtt babám lett.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 

Most a második babát várom, és áldom az eszemet, hogy lefogytam, mert most lényegesen könnyebb még a várandóssági időszakom is. Valószínűleg szülés előtt közvetlenül sem leszek annyi kiló, mint korábban. Legalábbis minden jel erre mutat:)

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 

Ma már jelentem valóban így volt:) A második baba után is kevesebb vagyok, mint azelőtt, annak ellenére, hogy a második babával 8 kiló rajtam maradt. (Valami nyomelem nagyon hiányzott a szervezetemből, és sehogy sem találtam meg, hogy mit kellene pótolni, így többet ettem a kelleténél…)

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 

Most kb. 4 kiló lemaradásban vagyok még /Látod, már fogytam 4 kilót:)/, és hamarosan ezt is elfelejthetem:)

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 

Eltelt pár hónap megint, és a teljes 4 kiló is, úgyhogy újra az eredeti célon vagyok. Menet közben sikerült nektek még egy kis segítséget találnom, amivel egy új történet indul az EWK életében. Mostantól lehet személyes felmérésre is jelentkezni, ahol felmérjük a test állapotát, és a fogyást akadályozó belső (egészségügyi) problémák kezelésére is mód nyílik. Sok szeretettel ajánlom figyelmetekbe az EWK felmérést.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 

Azt a súlyt, amit eredetileg akartam már csak a saját szórakozásom végett fogom megcsinálni, mert érdekel, hogy valóban jól lőttem-e be magamnak a célt. De ezt már csinálhatjuk közösen is. Úgy, hogy közben neked is segítek, és látod a folyamatot is, nem csak az eredményt:)

 

Legyél sikeres EWK-s! Érd el az álomsúlyodat!

 

Írd meg te is a sztoridat Nekem, hogy mások is tanulhassanak belőle!
 


Elérhetőségek

 

Iratkozz fel Hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*
Lakhely:*
Telefonszám:*